Прогноз погоди для України свідчить про наближення сильної спеки. Очікується, що термометри підніматимуться до дуже високих температур у різних регіонах.

Відповідну публікацію розмістили на сайті «apostrophe»

Неділя, 30 липня.

Південь, Південний Схід та Схід України: денна температура сягатиме +35°C.

Центральний та Північно-Східний регіони: температура повітря складе від +17°С до +21°С.

Популярні статті зараз

Микола Томенко здивувався ініціативі МОН: "Два роки, не виконувати освітній закон"

Екоінспекція Поліського округу стала майданчиком для діалогу у рамках  Всеукраїнської програми ментального здоров’я  Олени Зеленської

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Будівельна мафія розквітла у столиці: хто стоїть за мільярдними схемами

Все новости

Решта України: температура повітря буде комфортною, від +24°С до +30°С.

Понеділок, 31 липня.

На всій території України очікується висока температура без опадів. Найвища температура становитиме близько +40°C у південних регіонах. У Чернігівській області температура повітря буде відносно нижчою, до +28°C.

Жара на улице
Жара на улице

Вівторок, 1 серпня.

Майже по всій території України очікується спекотна погода з температурою від +33°С до +40°С. У західних областях, у тому числі у Тернопільській, Чернівецькій, Львівській та Рівненській областях, температура повітря буде відносно нижчою – від +13°C до +18°C.

Середа, 2 серпня.

У центральних, південних та східних регіонах максимальна температура становитиме від +32°C до +41°C. У північних та західних регіонах буде невелике похолодання, стовпчики термометрів покажуть від +20 до +23°С. Найнижчі температури будуть у Чернівецькій, Львівській, Тернопільській та Хмельницькій областях – від +13°C до +17°C. У цей день можливі короткочасні дощі.

Вкрай важливо, щоб люди в Україні вживали необхідних запобіжних заходів під час цієї екстремальної спеки, щоб захистити себе від хвороб, пов'язаних зі спекою. Щоб залишатися у безпеці під час таких високих температур, рекомендується уникати зневоднення, уникати прямого впливу сонячних променів у години пік та шукати тінь.