З 1 серпня 2023 року державну програму житлового кредитування «єОселя» в Україні буде розширено, що дозволить більшій кількості категорій громадян отримати доступ до пільгових іпотечних кредитів. Раніше програма була доступна для певних груп, таких як військовослужбовці, викладачі, науковці, медичні працівники та співробітники силових структур, але тепер вона буде розширена та охопить більше бенефіціарів.

Відповідну інформацію надав сайт «ТСН»

У рамках програми «єОселя» правомочні бенефіціари зможуть отримати іпотечний кредит із вигідною процентною ставкою 3%. Іншим категоріям населення буде доступна іпотека за ставкою 7%. До правомочних категорій українців належать:

Особи віком від 18 до 70 років на момент повного погашення кредиту.

Привілейовані категорії, такі як військовослужбовці, педагоги, вчені, лікарі, співробітники силових структур та члени їхніх сімей.

Популярні статті зараз

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Дихати все важче: українці не зможуть працювати без цього документа

"Щедрість за рахунок громади": мер Львова Садовий виділив мільйони на комфорт своїх колег, куди пішли гроші

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Все новости

Детективи та керівні співробітники НАБУ (Національного антикорупційного бюро України) та Служби безпеки та розвідки разом із членами їхніх сімей.

Особи без житла або з недостатньою житловою площею на одного члена сім'ї, житло яких перебуває у зоні бойових дій або на тимчасово окупованих територіях.

Особи, які не значаться в жодних списках санкцій.

Особи, які не беруть участь в інших державних житлових програмах.

Крім того, такі категорії українців, як і раніше, можуть отримати доступ до програми «єОселя» за процентною ставкою 7%:

Ветерани війни та члени їхніх сімей.

Комбатанти (УБД).

Інваліди у зв'язку з війною.

Родичі загиблих ветеранів війни чи захисників України.

Іпотечні кредити від держави можна отримати через певні банки, у тому числі Глобусбанк, Ощадбанк, Приватбанк, Укргазбанк та Скай Банк, і, можливо, до списку будуть додані інші банки. Щоб подати заявку, громадяни можуть використовувати додаток «Дія», який проаналізує їх статус та дохід, щоб визначити право на отримання кредиту та суму кредиту, до якої вони можуть отримати доступ.

Програма «єОселя» також потребує початкового внеску у розмірі 20%, а у випадках, коли вартість житла перевищує ліміти програми, буде потрібно 30% початковий внесок. Також слід зважати на додаткові витрати, такі як страхування кредиту, одноразова комісія, оцінка житла, послуги нотаріуса.

Програма дозволяє придбати окремі види житла, наприклад, квартири в будинках не старше 10 років, а також недобудоване житло, побудоване не менш ніж на 30%. Площа квартири не повинна перевищувати 94,5 м2 для сім'ї з трьох осіб, при цьому кожен член сім'ї має право на додаткові 21,5 м2.