Українці висловлюють невдоволення тим, що ПриватБанк продовжує випускати старі доларові купюри до 2006 року включно. За повідомленням інформаційного агентства "Хвиля", днями на порталі Мінфіну з цього приводу було подано скаргу.

Заявник зазначив, що білі доларові купюри, які є більш старими моделями, випущеними до 2006 року, приймаються в обмінних пунктах за нижчим курсом порівняно з новішими банкнотами, випущеними після 2006 року. Вони висловили розчарування тим, що попри скаргу до Національного банку України (НБУ) про ситуацію в харківських обмінних пунктах рішення НБУ не надходило. Це спричинило думку, що НБУ неефективно регулює валютний ринок в Україні.

ПриватБанк
ПриватБанк
ПриватБанк

Заявник також зазначив, що обмін валюти в ПриватБанку невигідний через значно нижчий обмінний курс, який пропонує банк, порівняно з ринковим курсом. Отже, вони можуть вивести власні кошти з банку у вигляді нових векселів.

Скарга українця
Скарга українця

Популярні статті зараз

Свіжа схема розкрадання бюджетних коштів в Кременчуцькій міській раді

Геннадій Вацак: любитель московських попів придбав найдорожчу автівку під час війни

"Щедрість за рахунок громади": мер Львова Садовий виділив мільйони на комфорт своїх колег, куди пішли гроші

Андрій Лопушанський поклав життя на пограбунок країни: історія депутатського успіху

Все новости

У відповідь на скарги в ПриватБанку заявили, що їхні відділення видають як прийняті та перевірені касирами в ході операцій купюри, так і векселі, надані клієнтами при проведенні операцій з переведення в готівку, які також проходять додаткову перевірку. У банку уточнили, що пропонують платіжні розписки при видачі валюти та наголосили, що всі банки в Україні працюють як з новими, так і зі старими доларовими купюрами. Вони також зазначили, що банкноти долара США, випущені з 1996 по 2013 рік, все ще перебувають в обігу в Україні, і найближчим часом не планується вилучення їх з обігу. Якщо клієнти незадоволені станом банкноти, вони мають можливість відмовитися від її прийняття.

Відповідь Приватбанку
Відповідь Приватбанку