У липні ціни на пальне в Україні в середньому становлять 4 грн, і це набагато менше, ніж очікували експерти. Але, як каже директор «Консалтингової групи А-95» Сергій Куюн, до кінця серпня ціни на пальне все одно зростуть, бо йде зростання світових цін на нафту та нафтопродукти.

Цю інформацію розмістили на порталі «glavred»

За його словами, торговці паливом пішли на ризик і у червні-травні завезли до України багато палива.

"Серпень буде досить напруженим. 55 грн за літр – це те, що ми вже ясно бачимо. Дизельне паливо – 53-54 грн […]. Якщо умовно сказати, що сьогодні бензин коштує 50 грн, то ПДВ буде близько грн. Також буде умовний акциз 8,5 грн/л. Тоді податки на бензин 17 грн/л. На дизпаливо – 12-13 грн. Зріджений газ – 4-5 грн", - сказав він.

Зростання цін на світовому ринку нафти та нафтопродуктів - з 75 до 85 доларів за барель, зазначає Куюн. Також очікується, що зростання продовжиться, прогнозує експерт, і це відчують і українці.

Популярні статті зараз

Рейдер Дмитро Зеленьков допік всіх ренійців: люди готуються протистояти

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Будівельна мафія розквітла у столиці: хто стоїть за мільярдними схемами

Все новости

Цены на бензин в Украине
Цены на бензин в Украине

"Це потягне ціну на пальне в Україні протягом місяця та підвищить ціну ще на 5 грн на даний момент", - сказав він.

Ціни на бензин та дизель в Україні.

У квітні минулого року на тлі початку повномасштабної війни, розв'язаної агресором Росією проти України, Верховна Рада ухвалила рішення про відміну акцизів на нафтопродукти та зниження ПДВ з 20 до 7%.

Але вже 1 липня 2023 року було ухвалено рішення про повернення довоєнних податків. Також зросли акцизи на бензин: зі 100 євро до 213,5 євро за 1 тис. літрів та дизельне паливо зі 100 євро до 139,5 євро.

Віце-прем'єр-міністр економіки України Юлія Свириденко зробила офіційну заяву щодо цін на бензин у липні. За її словами, у середньому бензин має подорожчати на 11 гривень, а дизель – на 8 гривень.