Осінь 2023 року в Україні очікується аномально теплою, середня температура сезону прогнозується на 1 градус Цельсія вище за кліматичну норму. Такий прогноз дає Віра Балабух, кандидат географічних наук, старший науковий співробітник відділу прикладної метеорології та кліматології УкрДМА ДСНС та Національної академії наук України.

Дані відомостей надав сайт «agronews»

За словами Балабух, майбутня осінь принесе суху, теплу та сонячну погоду. Нинішні аномально високі температури на більшій частині території України перейдуть у комфортну осінню спеку, яка, ймовірно, триватиме щонайменше до середини осені. Хоча очікуються прохолодніші періоди, загальна тенденція цьогорічної осені буде сухою і теплою, при цьому більш високі температури будуть особливо помітні в західних регіонах країни.

Незважаючи на тепло, буде помітний контраст між денною та нічною температурою. Ночі стануть прохолоднішими, а денна температура залишиться високою, а місцями навіть спекотною.

Осень. Фото: скриншот YouTube-видео
Осень. Фото: скриншот YouTube-видео

Популярні статті зараз

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Высоко подняла юбочку и засветила полосочку на колготах: бесстыжая Maruv без белья показала стиль крольчихи

Все новости

Балабух припускає, що середня температура повітря за сезон може бути приблизно на 1 градус вище, ніж за останні десятиліття. Хоча такі аномально високі температури можуть спостерігатися не щодня, очікується, що позитивні температурні аномалії будуть більш поширеними, особливо у західній частині України.

Зазначається, що восени може настати традиційна фаза «середини літа», коли середньодобова температура підніметься вище за 15 градусів за Цельсієм. Проте точні терміни цього етапу поки що не зрозумілі, оскільки до офіційного початку осені в українців залишилося ще близько 10 днів календарного літа.

Навпаки, інший національний синоптик Володимир Деркач прогнозує, що восени буде три теплі періоди, що настають після офіційних літніх місяців. Деркач також припускає, що перші нічні заморозки можуть настати вже у жовтні. Він додає, що перші два місяці осені можуть бути вологими, що може бути корисним для любителів грибів.