З 1 серпня 2023 року в Україні набули чинності зміни до Податкового кодексу, які стосуватимуться оподаткування та відповідальності підприємців. Ці зміни передбачають відміну пільгового оподаткування, що діяло для підприємців з початку війни, а також відновлення податкових перевірок. У Головному управлінні державної податкової служби по Черкаській області розповіли, як перевірятимуть використання контрольно-касової техніки підприємцями.

Дану новину опублікували на сайті «focus»

Зміни пов'язані насамперед із Законом №3219, який зобов'язує суб'єктів господарювання використовувати у своїй діяльності реєстратори розрахункових операцій. З 1 жовтня відповідальність за порушення цього закону буде відновлено, хоч і з меншими штрафами порівняно з попередніми пропозиціями. Штрафи за порушення тепер будуть такими:

За перше порушення буде накладено штраф у розмірі 25% вартості реалізованих товарів, робіт і послуг, що є предметом порушення.

Новые штрафы. Фото: скриншот YouTube-видео.
Новые штрафы. Фото: скриншот YouTube-видео.

Популярні статті зараз

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

Рейдер Дмитро Зеленьков допік всіх ренійців: люди готуються протистояти

Будівельна мафія розквітла у столиці: хто стоїть за мільярдними схемами

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

При повторному порушенні штраф становитиме 50% вартості проданого з порушенням товару.

Ці штрафи помітно нижчі за раніше запропоновані штрафи у розмірі 100% і 150% відповідно. У Державній податковій службі Черкаської області уточнили, що суб'єкти господарювання мають змогу використати як класичні, так і програмні реєстратори розрахункових операцій.

При цьому підприємці не відповідатимуть за порушення, що відбулися в період з 1 жовтня 2022 року по 30 вересня 2023 року. Однак є винятки для конкретних суб'єктів торгівлі, які здійснюють діяльність, пов'язану з підакцизними товарами, валютними операціями або азартними іграми.

Загалом, ці зміни наголошують на мінливій ситуації в галузі оподаткування та дотримання вимог для підприємців в Україні.