Український уряд серйозно взявся на новий проект – «Читання як життєва стратегія». Цей проект розроблено Міністерством культури та інформаційної політики, вони навіть склали план на 2023—2032 роки.

Відповідну публікацію розмістили на порталі новин «hromadske»

Важливо повідомити, що уряд України зацікавлений у тому, щоб громадяни нашої країни почали читати більше. Так, вони спланували проект на цілих 10 років, щоб українці почали розвивати в собі нову звичку читати.

«На сьогоднішній день читання для задоволення та розвитку як життєва практика почало поступатися споживанню «швидкої» інформації із соціальних мереж, доступному відеоконтенту та телебаченню», — заявили в Міністерстві культури України.

Крім цього, у Мінкультури наголосили на тому, що ситуація з читанням в Україні – досить сумна. Це говорить про те, що видано замало книжок для українського населення.

Популярные статьи сейчас

Хищение, коррупция и аморальное поведение: Зеленский ответил на петицию об увольнении Бугрова

Криптобиржа Plain Chain стала рассадником мошенников: кто стоит за сомнительными схемами

Общая мобилизация и повестки: все украинцы получат электронный код, теперь не спрятаться

Церковь запрещает: в какие дни нельзя печь Пасхальные куличи, названы благоприятные даты

Все новости

Український уряд це пояснює тим, що цей проект необхідний для усвідомлення обраного дозвілля та для саморозвитку українців, а найголовніше – розвиток критичного мислення.

«Читання має об'єднувати українців, виконувати завдання національної консолідації, модернізації та розвитку української культури, зміцнення та розвитку нашого потенціалу», - заявили у Міністерстві.

Читайте також:

Військомати в Україні змінили правила роботи: що нового?

Аномальне тепло та морози до -10: синоптики розповіли, яким буде початок березня в Україні

Відставити паніку: у ДСНС розповіли, що робити під час землетрусу