Відомо про те, що 9 березня, зранку багато мешканців України прокинулися від звуків вибухів. Так, країна-терористка вкотре влаштували масований ракетний обстріл України. На превеликий жаль, постраждала критична інфраструктура, а це говорить про нові відключення від світла.

Відповідну інформацію надали на порталі новин «obozrevatel»

Стало відомо, що через ракетний обстріл Росії було пошкоджено Запорізьку атомну електростанцію (ЗАЕС). Також було пошкоджено енергетичні об'єкти Київської, Миколаївської, Харківської, Запорізької, Одеської, Дніпропетровської та Житомирської областей.

"Станція фактично перебуває у режимі блекауту. Запустилися генератори, проте палива вистачить лише на 10 діб. Якщо за цей час не вдасться відновити підключення електростанції, можлива серйозна аварія. "Почався зворотний відлік", – попередили в "Енергоатомі".

Важливо повідомити, що через російський обстріл 9 березня було сильно скорочено обсяги робіт усіх АЕС України. Так, потужність скоротили практично вдвічі.

Популярные статьи сейчас

Ситуация с системами оповещения до сих пор неудовлетворительна: кто понесет ответственность

Криптобиржа WhiteBIT: как адепт "русского мира" Шенцев и его друг Владимир Носов отмывают кровавые деньги и кидают украинцев

Криптобиржа Plain Chain стала рассадником мошенников: кто стоит за сомнительными схемами

"Божественная Катюша": заезда "Кухни" Кузнецова восхитила снимком с райского отдыха, Анна Кошмал оценила

Все новости

Також повідомляється, що РФ завдала 15-тий ракетний удар по енергетичних об'єктах України. У трьох областях будуть екстрені відключення від світла: Житомирська, Харківська та Одеська.

Читайте також:

"Втомився жерти восьминогів?": український олігарх Столар плаче через важке життя

"Скандал у Сільпо": українець звинуватив мережу у торгівлі гуманітарною допомогою

Не лише м'ясо та овочі: українцям розповіли, наскільки подорожчали популярні крупи та макарони