Ні для кого не секрет, що на території України перед таким великим святом, як Великдень, зростають ціни буквально на всі продукти. Це відбувається через те, що нібито збільшується попит і потрібно бути готовим до чергового стрибка цін.

Відповідну інформацію розмістили на порталі новин «agronews»

Справа в тому, що член Економічного дискусійного клубу Олег Пензін вирішив звернутися до українців напередодні великого свята – Великодня. Він вирішив попередити про те, що зростання цін перед Великоднем неминуче, особливо якщо справа стосується і так дорогих яєць. Також він зауважить, що ціни на популярний продукт трохи стабілізувалися, проте зростання на 5-7% точно буде.

Яйца. Фото: скриншот YouTube.
Яйца. Фото: скриншот YouTube.

Крім цього, Олег Пензін акцентував свою увагу і на іншій продукції, яка також влетить у копійчину.

Популярні статті зараз

Після Вишневого пішли за Краматорськом: як продовжують розкрадати кошти

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

«Хочу заспокоїти людей, оскільки вони просто не мають стільки грошей, щоб забезпечити таке зростання цін. Ми повинні розуміти, що за 2022 рік реальні доходи українців впали на 25%, тому підживлювати таке зростання цін перед святами точно не буде чим. А от у межах 10%, мабуть, слід очікувати», – пояснив Олег Пензін.

Також фахівець сказав, що зростання цін буде на м'ясо та молочну продукцію, але не надто велике.

М'ясо: скрін з відео YouTube
М'ясо: скрін з відео YouTube

Є думка, що українцям слід готуватися до Великодня заздалегідь, оскільки продукти точно будуть дорожчими. Експерт прогнозує не надто велике зростання, але краще бути підготовленим заздалегідь.