Усі пенсіонери України добре знають про березневу індексацію пенсійних виплат. Однак, це далеко не останні доплати до пенсії цього року і прем'єр-міністр України Денис Шмигаль вирішив звернутися до пенсіонерів із приємною новиною.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі «napensii», посилаючись на слова українського чиновника.

Зараз йтиметься про перерахунок пенсійних виплат, який було заплановано на 1 квітня. Так, він призначений для пенсіонерів України, які продовжують працювати.

«Тепер у квітні буде здійснено автоматичний перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів, з урахуванням збільшеного трудового стажу. Таке підвищення торкнеться близько 600 тисяч українців. Додаткові доплати за віком, запровадження яких свого часу ініціював Президент України Володимир Зеленський, також залишаються чинними», - заявив прем'єр-міністр України.

Важливо відзначити, що ця процедура стосується пенсіонерів, які працюють. Наприклад, якщо вони продовжували працювати протягом усього року після їхнього попереднього перерахунку, то цього разу до доплати враховуватиметься новий трудовий стаж. Також якщо минуло 2 роки після призначення пенсійної виплати, то варто очікувати перерахунку.

Популярні статті зараз

Микола Злочевський продовжує висмоктувати гроші з України: підключив кіпрський офшор

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Все новости

Крім цього, наголошується, що ця процедура робиться автоматично, звертатися до ПФУ за перерахунком не потрібно.

Також варто наголосити, що доплати від перерахунку безпосередньо залежатимуть від розміру пенсій. Так, чим більша пенсійна виплата у працюючого українця, тим вищою буде його доплата.

Читайте також:

Можна зітхнути: в Україні обвал цін на життєво важливий продукт

Оце так поворот! Українцям назвали конкурентні терміни, коли все повернеться на довоєнний рівень