Як відомо, на території України за підроблені показники лічильника можна отримати серйозний штраф. Так, нещодавно Криничанський районний суд Дніпропетровської області за таке порушення зобов’язав українця заплатити майже 18 тисяч гривень. Справа в тому, що його газовий лічильник показував неправильну кількість спожитого газу.

Цю новину надали на порталі «gsminfo»

В Україні сталася цікава історія, коли комунальники прийшли до українця, щоби зняти показники лічильника на газ. Однак у ході звичайної процедури стало відомо, що газовий лічильник значно применшував показники. Через це газорозподільна компанія «Дніпропетровськгаз» подала до суду свого клієнта.

Після розгляду справи Криничанський райсуд визнав українця винним у тому, що він фальсифікував дані та наказав йому задовольнити вимоги комунальників. Таким чином, українець, який мав «несправний» лічильник, змушений виплатити «Дніпропткворгазу» 15419 гривень за використаний, але не врахований через відсутність лічильника, газ. Також він має сплатити 2481 гривень за сам судовий процес.

Коли комунальники запідозрили щось недобре, вони демонтували газовий лічильник та виявили його несправність. Саме так українець платив за газ набагато менше. Комунальники склали акт № DP 005734, у якому йшлося про несправності газового лічильника. Щодо власника, то він підписав акт без заперечень.

Популярні статті зараз

У Тиві рванула ТЕЦ: місто без опалення у сильні морози

Нова масова гуманітарна допомога: як отримати незалежно від статусу та місця проживання

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

Серйозно вдарить по кишені: українцям повідомили, скільки доведеться платити за електроенергію

Все новости

Після цього було видано довідку про непридатність лічильника, яка показала, що він був несправним з вересня 2022 року. Це свідчить про те, що українця звинуватили про несплату за газ саме з цієї дати. Так, він змушений заплатити за газ більше, якби просто платив би за звичайними показниками газового лічильника. Цей процес є нібито «скручуванням» показників лічильника.