Практично всі українці вже почали готуватись до великого святого свята – Великодня. Так, через те, що православне свято вже незабаром ціни на необхідні продукти починають впевнено зростати. У зв'язку з цим українцям вирішили повідомити, що продукти для святкового столу подорожчали ще більше.

Відповідну публікацію розмістили на порталі новин «znaj.ua»

Зараз йтиметься про найнеобхідніші продукти для святкового столу: яйця, овочі, м'ясо і так далі.

Якщо брати ціни на всі продукти, то вони й так уже давно торгуються на рекордно високих рівнях, проте через високий попит напередодні свят вони ростуть у ціні ще більше.

Праздничный стол.  Фото: скриншот YouTube-видео
Праздничный стол. Фото: скриншот YouTube-видео

Популярні статті зараз

Налагодили ласу схему: як пилять державні гроші у Вишневій міській раді

Зеленський звернувся до українців через війну у Ізраілі

Справи погані: скільки дронів розробляє РФ порівняно з Україною

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

Все новости

Аналітик Українського клубу аграрного бізнесу Максим Гопка чудово знає, що перед Великоднем зростає у ціні свинина. За його словами, перед великим святом цей продукт може подорожчати ще на 10%.

На сьогоднішній день можна бачити такі ціни: нашийок – до 220 грн. за кіло, лопатка – до 180 грн./кг, грудинка – до 172 грн. за кілограм, шашлик зі свинини до 210 грн./кг, а ребра торгуються по 161-175 грн./кг.

Свинина
Свинина

Щодо цін на яйця, то вони зараз коштують у середньому по 70 гривень за десяток. Однак перед Великоднем вони можуть зрости у ціні ще до 10%. Якщо говорити про овочі, то у 2023 році вони коштують дуже дорого, особливо огірки, помідори та перець. Наразі огірки торгуються приблизно по 200 грн за кіло, болгарський перець по 216 грн/кг, помідори продаються від 75 грн за кіло, а за 100 грам зеленої цибулі зараз просять від 42 гривень.

Овощи и зелень.  Фото: скриншот YouTube-видео
Овощи и зелень. Фото: скриншот YouTube-видео

Читайте також:

Українця вимагають заплатити за газ 18 тисяч гривень: кому загрожує подібна ситуація і як уберегти себе

Супермаркети України підняли ціни на популярні крупи: що змінилося