Справа в тому, що через вторгнення Росії в Україну почався справжній хаос. Так, ціни на продукти не припиняють встановлювати рекорди, проте українські аграрії навчилися виконувати свою роботу навіть під час війни. Це говорить про те, що ситуація на українському ринку має стабілізуватися вже найближчим часом.

Про це повідомляють на сайті новин «telegraf»

Перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький каже, що аграрії України розширюватимуть урожаї. Це досить хороші новини, оскільки дефіциту на овочі та зернову продукцію не буде. Ще ця інформація натякає, що ціни на продукти будуть поступово падати.

Овочі та фрукти: скрін із мережі
Овочі та фрукти: скрін із мережі

"Ми бачимо здешевлення логістики на всіх етапах: вартості вагонів-зерновозів, перевезення, фрахту тощо. Важливим аспектом підтримки є запроваджена урядова програма грантів. Аграрії можуть збільшувати площу насаджень усіх видів ягід та плодів. І аналогічно рухатися у тепличному напрямку. теплиці енергоємні. Водночас вони допоможуть забезпечити продовольчу безпеку, адже в них можна вирощувати продукцію, яку ми тимчасово не можемо отримувати з Херсона та Запорізької області", - каже експерт.

Популярні статті зараз

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

"Щедрість за рахунок громади": мер Львова Садовий виділив мільйони на комфорт своїх колег, куди пішли гроші

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

"Творить всяку дичину": голий син голови Черкаської ОВА тусить у Парижі, поки його батька звинувачують у корупції

Все новости

Овощи. Фото: скриншот YouTube-видео.
Овощи. Фото: скриншот YouTube-видео.

Крім цього, фахівець каже, що українські фермери вирощуватимуть овочі на Одещині, так само як і на центральній та західній Україні. Основний упор буде робитися на цибулю та моркву. Так, популярні овочі мають падати в ціні вже найближчим часом.