У мережі з'явилася інформація про те, що «Київстар» та «Моршинська» належать російському бізнесменові Михайлу Фрідману. Навіть незважаючи на те, що він під санкціями в Україні та на Заході, він продовжує надавати послуги для Росгвардії.

Цю інформацію розмістили на порталі "gordonua", посилаючись на проект розслідування "Схеми".

Виявляється, Фрідман надає послуги страхування для автомобілів окупантів. Так, цим займається АльфаСтрахування, а Фрідман є її співвласником.

Після розслідування стало відомо, що ті частини, які співпрацюють з АльфаСтрахування, відправляють військових на територію України, щоб вбивати українців.

Фрідман: скрін із мережі
Фрідман: скрін із мережі

Популярні статті зараз

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

На межі виживання: в Україні склався плачевний сценарій

Дихати все важче: українці не зможуть працювати без цього документа

Загальна мобілізація та повістки: усі українці отримають електронний код, тепер не сховатися

Все новости

Крім цього, журналісти дізналися, що страхова компанія, в якій Фрідман є співвласником, страхувала машини Головного управління спеціальних програм Путіна та підрозділів МВС Росії.

Щодо самого Фрідмана, то він зізнався, що є акціонером компанії, про яку йшлося вище. Однак він запевняє, що «вийшов із усіх органів управління».

«У Мін'юсті повідомили, що така співпраця може бути підставою для конфіскації активів Михайла Фрідмана в Україні на користь держави», – повідомляється після розслідування.

Варто нагадати, що Forbes вважає, що у Фрідмана є статки розміром у неймовірні 12,6 мільярдів доларів.