На території України хочуть запровадити спеціальні штрафи за те, що люди будуть використовувати безпілотники. Максимальна сума штрафу може досягати 8500 гривень із конфіскацією летального апарату.

Дану новину опублікували на сайті «obozrevatel»

Повідомляється, що існує законопроект №8186, який українські депутати вже ухвалили у першому читанні. Це пов'язано з іншим законом №8185, в якому встановлюються правила експлуатації безпілотників.

Окрім цього, співробітникам правоохоронних органів та національної гвардії України надається право збивати безпілотні апарати, якщо є думка, що вони несуть якусь загрозу.

Якщо ці два закони будуть ухвалені, то розглядатимуться порушення судами, поліцейськими та прикордонниками.

Популярні статті зараз

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Нова масова гуманітарна допомога: як отримати незалежно від статусу та місця проживання

Дихати все важче: українці не зможуть працювати без цього документа

"Рабочий на шахте, на стройке": звезда Instagram Анастасия Покрищук матерится не по-детски

Все новости

Безпілотник: скрін з відео
Безпілотник: скрін з відео

Щодо штрафів за використання безпілотників, то вони становлять від 1020 до 6800 гривень за перше порушення. Якщо за один рік це порушення повториться, то вдруге оштрафують від 6800 до 8500 гривень, також буде конфісковано сам безпілотний апарат.

"Прийняття законопроекту впливатиме на експлуатантів безпілотних повітряних суден, їх усвідомлення відповідальності, що підвищить безпеку польотів повітряних суден, дозволить покращити рівень внутрішньої безпеки в межах держави, підвищити рівень захищеності громадян, державного та приватного майна", – пояснюється українцям у повідомленні.