На території України на різних ринках можна зустріти продукт, що часто підробляється. Як повідомляється, кількість фальсифікатів становить від 20 до 80%. Цей підробний продукт можуть продавати як на ринках, так і в магазинах та супермаркетах.

Цю новину розмістили на сайті новин «obozrevatel»

Після перевірок Держпродспоживслужби стало зрозумілим, що левова частка вершкового масла на українському ринку – фальсифікат. На превеликий жаль, більша частина доходить до полиць магазинів та супермаркетів через слабкий контроль продукції з боку відповідних органів.

Як відомо, вершкове масло перевірити вдома практично неможливо, це навіть важко зробити у лабораторіях. Проте фахівці дали кілька важливих рекомендацій.

Насамперед потрібно звернути увагу на вартість продукції. Якщо 200 г вершкового масла продають за ціною до 50 гривень, то можна спокійно заявити, що це підробка.

Популярні статті зараз

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

Запахло смаженим: столичний мажор Олександр Слобоженко зібрався тікати та перевозить авто?

Як із черствої Паски приготувати традиційну українську страву: просто і дуже смачно

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Сливочное масло. Фото: скриншот YouTube-видео
Сливочное масло. Фото: скриншот YouTube-видео

Якщо масло м'яке і його не можна розрізати ножем або воно неправильної форми, воно є фальсифікатом або збереглося неправильно. Молочний жир має швидко тверднути.

Ще настійно рекомендується не купувати олію у незнайомих продавців на ринках та замовляти через інтернет.

Професор кафедри технології м'ясних, рибних та морепродуктів НУБіП Олександр Савченко дав роз'яснення та звернувся до українців: «Молочний жир корисний, у всіх аспектах він потрібен, але він дорогий, він дорожчий за рослинний. А ось рослинний жир, зокрема найдешевший зараз – пальмовий, його зазвичай і додають у продукт. Тут є дві сторони. З одного – обман покупців, тому що продукт має коштувати дешевше, а з іншого – продукт стає неякісним».