Справа в тому, що на території України зняли обмеження, за якими блокувалися банківські рахунки із боргом понад 100 тисяч гривень. Ці зміни набули чинності 9 травня 2023 року, і це свідчить про те, що заблокувати рахунок можуть практично будь-якого українця, який має борг. Так, вже є випадки блокувань, а українці починають скаржитися.

Цю інформацію розмістили на сайті новин «businessua»

Важливо повідомити, що через ці зміни один із клієнтів популярного банку monobank вже залишився без доступу до своїх грошей.

«На даний момент я служу у ЗСУ, на рахунку відкритої "банки" є волонтерські кошти, які також потрапили під виконавче впровадження», - повідомляє українець на спеціальному форумі Міністерства фінансів.

Картка monobank: скрін з відео
Картка monobank: скрін з відео

Популярні статті зараз

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

Лавочку прикрито: Нацбанк позбавив ліцензії термінали IBOX. Що чекає на клієнтів Monobank

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Як повідомляється, заблокувати рахунок можуть за будь-яким боргом, наприклад, за аліменти, кредити, за борги з комуналки і навіть тим людям, які не сплатили штраф за порушення правил дорожнього руху. У такому разі той, кому винні гроші, звертається до суду, а вже потім за рішенням до виконавчої служби.

Так, уже виконавча служба має право заарештовувати рахунки українців у банках.

До того ж, співзасновник monobank Олег Гороховський вже попередив, що понад 400 тисяч клієнтів банку monobank можуть зіткнутися з арештом рахунків. За його словами, так чинитимуть усі банки України у зв'язку з нововведеннями.

Банковские карты, фото: скриншот You Tube
Банковские карты, фото: скриншот You Tube
Банковские карты, фото: скриншот You Tube

Зазначається, що якщо українець звернеться до виконавця, він може отримати доступ до своїх коштів, але не більше двох прожиткових мінімумів. Так, він зможе мати лише 13,4 тисячі гривень у своєму розпорядженні. Щоб мати повний доступ до своїх грошей, потрібно сплатити борги.