Є інформація про те, що вже з наступного тижня набуває сил новий наказ Мінагрополітики "Про затвердження вимог до екстрактів кави та екстрактів цикорію". У ньому йдеться про певні вимоги до виробництва кави, термінології, маркування, етикетки. Так, це говорить про те, що у ВР запускається новий законопроект.

Ці відомості надали на сайті «agronews»

Мешканців України попередили про нововведення, які стосуються популярного напою і не лише.

«Наказ набирає чинності через шість місяців від дня його офіційного опублікування. Набуття чинності відбудеться 15.05.2023», - йдеться у повідомленні.

Важливо відзначити, що ця процедура триватиме протягом 2.5 років. Це означає, що до 1 січня 2026 року на українському ринку для кави та цикорію можуть діяти старі норми. Однак це правило діятиме на цю продукцію лише до закінчення терміну його дії.

Популярні статті зараз

У Тиві рванула ТЕЦ: місто без опалення у сильні морози

Стосується кожного: як зміниться рівень життя в Україні

Будівельна мафія розквітла у столиці: хто стоїть за мільярдними схемами

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

Все новости

Кофе. Фото: скриншот YouTube-видео
Кофе. Фото: скриншот YouTube-видео

Нові вимоги стосуються екстракту кави та цикорію. Так, виробники будуть зобов'язані вказувати властивості своєї продукції.

Метою даного проекту є якісніша та безпечніша продукція з відповідним маркуванням. Це також може позитивно вплинути на експорт.

Крім цього, це даватиме визначення тому, що можна додавати в екстракт кави та цикорію. Також будуть загальні правила на пакування, маркування. Ще передбачено інші процеси для того, щоб був вільний рух до ЄС.