Жителям України розповіли про те, що вони можуть збільшити розмір своєї пенсії без будь-яких внесків та додаткових зусиль. Також не потрібен додатковий стаж.

Про цю хитрість розповіли на порталі «today», посилаючись на роз'яснення фахівців із соцплатформи.

Важливо повідомити, що зараз йтиметься про майбутніх пенсіонерів України та про те, як вони можуть збільшити свої пенсійні виплати завдяки незвичайному лайфхаку. Однак потрібно попередити, що зробити це вийде не у всіх, а лише у тих людей, які відзначають свої дні народження в останні місяці року, або в перші кілька місяців року, що прийшов. Якщо сказати простіше, то йдеться про людей, які, наприклад, народилися з листопада до лютого.

Тут важливу роль відіграє термін подання заяви для виходу на пенсію, яка подається за місяць до 60-річчя або за 3 місяці після досягнення пенсійного віку.

Пенсия, фото: скриншот You Tube
Пенсия, фото: скриншот You Tube
Пенсия, фото: скриншот You Tube

Популярні статті зараз

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Загальна мобілізація та повістки: усі українці отримають електронний код, тепер не сховатися

Будівельна мафія розквітла у столиці: хто стоїть за мільярдними схемами

Все новости

Наприклад, якщо людина народилася у лютому, то вона може подавати заяву на пенсію у грудні. Також як і людина, яка народилася у листопаді, може подати заяву у січні вже наступного року. Саме у таких випадках термін подання заяви безпосередньо впливає на розмір пенсії.

Справа в тому, що коли розраховується розмір пенсії, то береться середній показник заробітної плати за останні три роки. Якщо людині виповнилося 60 років у лютому 2024 року, а вона подасть заяву на пенсію у грудні 2023 року, то братиметься середній рівень зарплати за період з 2020-2022 років. Однак якщо подати заяву вже у 2024 році, то враховуватиметься інший період обчислення середньої зарплати – 2021-2023 роки. Саме у цьому випадку пенсійна виплата буде вищою, оскільки враховується інший період обчислення рівня середньої зарплати.

Це говорить про те, що якщо вам виповнюється 60 років поблизу Нового року, то не потрібно поспішати з поданням заяви на отримання пенсії.