У зв'язку з тим, що на території України запроваджено загальну мобілізацію, масово вручаються повістки і навіть є спроби «вилову» чоловіків.

Про це повідомляється на сайті новин «hvylya»

Цей «вилов» українців робиться коли, наприклад, чоловік влаштовується на нову роботу, вступає до ВНЗ тощо. Тепер, коли українець іде на працевлаштування без попереднього становлення на військовий облік, йому загрожує великий штраф розміром від 5100 до 8500 гривень. Така сама ситуація чекає і на потенційних студентів, бо з початку мобілізації бажання вчитися з'явилося не лише у 17-річних хлопців.

Вручення повістки: скрін із мережі
Вручення повістки: скрін із мережі

Важливо повідомити, що на сьогоднішній день, щоб влаштуватися на нову роботу чи вступити до ВНЗ, тепер потрібно мати не лише стандартний пакет документів. Так, зараз потрібен щонайменше один із таких документів: свідоцтво про приписку для призовника, військовий квиток чи тимчасове посвідчення військовозобов'язаних для українців із відповідним статусом. Наразі йдеться про українців від 18 до 60 років, які не мають інвалідності, хвороб, трьох дітей і так далі, щоб отримати відстрочку від служби. Також йдеться про військовий квиток для резервістів.

Популярні статті зараз

На межі виживання: в Україні склався плачевний сценарій

"Щедрість за рахунок громади": мер Львова Садовий виділив мільйони на комфорт своїх колег, куди пішли гроші

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

Все новости

Повістка: скрін з мережі
Повістка: скрін з мережі

Крім того, в Україні з 1 червня можуть призивати чоловіків, які мають білий квиток. Так, мобілізація була більш жорсткою, і тепер призивають українців, які не мають жодного досвіду і не лише.