Є відомості про те, що у нашій країні хочуть запровадити жорстокі обмеження для українців, які мають борги. Справа в тому, що боржникам планують заборонити продавати нерухомість та автомобілі. Однак це далеко не все, так як відібрати можуть і гроші.

Цю інформацію розмістили на порталі «focus», посилаючись на законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо цифровізації виконавчого провадження» №9363.

У цьому законі пропонують робити обов'язкові перевірки у разі, якщо робиться перереєстрація чи зняття з обліку авто. Також перевірятиметься інформація про власника транспортного засобу в Єдиному реєстрі боржників.

Якщо за такої перевірки виявлять, що людина є в Єдиному реєстрі боржників, то їй відмовлять у проведенні операцій та повідомлять державного чи приватного виконавця.

Крім цього, Кабмін хоче робити такі процедури у тому випадку, якщо українець звертатиметься за послугами до нотаріуса. Однак у цьому випадку йдеться вже не про авто, а про нерухомість.

Популярні статті зараз

Зеленський звернувся до українців через війну у Ізраілі

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

"Творить всяку дичину": голий син голови Черкаської ОВА тусить у Парижі, поки його батька звинувачують у корупції

Все новости

Однак це далеко не все, оскільки українська влада хоче наділити банки та фінансову установу новими обов'язками. Так, йдеться про перевірки їхніх клієнтів та моніторинг відкриття чи закриття депозиту і навіть електронних гаманців.

Якщо цей закон набуде чинності, то банки передаватимуть дані державному або приватному виконавцю, щоб ті могли накласти арешт.

Також, у разі ухвалення документа, вони будуть зобов'язані повідомити про це державного чи приватного виконавця, який приймає рішення про накладення арешту.

"Заходи примусового виконання рішень, зокрема, щодо звернення стягнення на майно (механізму накладення арешту на майно (кошти), здійснення реєстрації обтяжень), застаріли та вимагають осучаснення шляхом цифровізації та оптимізації процесів звернення стягнення на майно боржника", - говориться про новий закон.