Війська протиповітряної оборони України на початку травня вперше збили балістичні ракети Кинджалу в небі над Києвом. Головну роль у відображенні повітряної атаки держави-окупанта Росії відіграли американські зенітні ракетні комплекси Patriot.

Як повідомляє The Economist, один із операторів Patriot розповів про те, що перший російський Кинжал був збитий над Києвом у ніч проти 4 травня. Пропаганда Москви довго розповідала, якими, мовляв, "незламними" є її ракети Кинжал, але ЗСУ довели – їх можна збивати.

"Непереможна" балістична ракета повітряного базування Х-47 "Кинжал" росіян була не тільки переможена, але насправді вона рухалася зі швидкістю всього близько 1240 метрів на секунду, що становить третину від того, що люблять заявляти росіяни. Ми зрозуміли, що Patriot спрацював. Наступного разу, коли ми побачили на своїх моніторах уже не один, а шість "Кинджалів", залишалося лише розпочати справу", - поділився історією успішного перехоплення 30-річний оператор американського ЗРК Patriot В'ячеслав.

Примітно, що у травні окупанти Росії випустили 16% усіх ракет, які були застосовані протягом 15 місяців війни – це майже втричі більше від середнього показника. Більшість ворожих ракет націлювалася на Київ.

Крім того, противник намагався пробити українську систему ППО рідкісними балістичними ракетами Іскандер-М та Кинджалом. Фахівці ЗСУ відмінно спрацювали та відбили атаку.

Популярні статті зараз

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Зеленський звернувся до українців через війну у Ізраілі

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Окупанти, як і раніше, шукають нові можливості для атаки Києва та використовують комбіновані атаки, які включають застосування ракет разом з ударними дронами-камікадзе.