Українців попередили про важливі нововведення. Справа в тому, що в Україні змінили правила виїзду за кордон із дітьми. Зараз йтиметься про сам процес супроводу маленьких українців під час перетину українського кордону.

Про це повідомляється на порталі новин «znaj.ua»

Важливо повідомити, що тепер потрібно підтверджувати довіреність, яку видають на спеціальному бланку нотаріального документа, білому аркуші та те, що засвідчено нотаріусом.

Так, зміни є досить несподіваними і вони набули чинності з 23 травня 2023 року. У Держприкордонслужбі вирішили звернутися до українців та пояснити дані нововведення.

Граница. Фото: скриншот YouTube-видео.
Граница. Фото: скриншот YouTube-видео.

Популярні статті зараз

Налагодили ласу схему: як пилять державні гроші у Вишневій міській раді

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Справи погані: скільки дронів розробляє РФ порівняно з Україною

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

«Якщо ви плануєте відправити свою дитину за кордон на відпочинок та оздоровлення у супроводі третіх осіб – врахуйте, що зазначені бланки, видані після 23 травня, недійсні. Також бланки, отримані до 23 травня, у разі сумніву щодо їхньої дійсності можуть бути перевірені прикордонниками шляхом отримання довідки про підтвердження чи спростування посвідчення нотаріусом», - кажуть у Держприкордонслужбі.

У зв'язку з тим, що на території України продовжено військовий стан, українським дітям до 16 років можна виїжджати за кордон без нотаріально завіреної згоди другого з батьків та паспортом України або свідоцтвом про народження дитини.

Граница. Фото: скрин youtube
Граница. Фото: скрин youtube

Потрібно приділити особливу увагу тому, що дитину має супроводжувати одна з осіб сім'ї: мачуха, бабуся чи дідусь, повнолітні брати чи сестри, а також інші особи, яких уповноважив один із батьків письмовою заявою, завіреною органом опіки та піклування.