Як повідомляється, буквально у всьому світі злетіли ціни на популярний напій – каву. Це відбувається через те, що останнім часом можна побачити низький урожай. Щодо України, то за останні півроку кава стає дедалі дорожчою і це далеко не межа.

Цю інформацію розмістили на порталі "novyny.live", посилаючись на заяву економіста Олександра Хмелевського.

"Звичайно, ціни на каву зростатимуть. Це світова тенденція, пов'язана з кліматичними умовами. І для України змінилася логістика. Тому що був потік через Чорноморські порти, а зараз потрібно вести через Європу. Це значно збільшує витрати на перевезення. Це позначатиметься на цінах", - каже фахівець.

Кофе. Фото: скриншот YouTube-видео.
Кофе. Фото: скриншот YouTube-видео.

Крім цього, є дані з біржі Лондона, за якими можна побачити, що ціни на каву встановили новий рекорд за останні 15 років, а це вже вочевидь тривожний дзвінок. Останнім часом ціни на такий сорт як Робуста досягли показників 2815 доларів за тонну.

Популярні статті зараз

Рейдер Дмитро Зеленьков допік всіх ренійців: люди готуються протистояти

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Высоко подняла юбочку и засветила полосочку на колготах: бесстыжая Maruv без белья показала стиль крольчихи

Все новости

Також деякі фахівці запевняють, що до 2024 року кава може стати справжнім дефіцитом. Але в Олександра Хмелевського своє бачення ситуації. Він вважає, що прогнози варто давати за сезонами.

Кофе. Фото: youtube
Кофе. Фото: youtube

"Я б так не забігав далеко вперед. Що виростуть ціни — це так, і це означає, що вони не впадуть. Сподіватимемося, що врожай кави буде більшим і ціни знизяться. Погода мінлива, цього року буде посуха і врожай буде значно нижчим , а наступного року буде добрим, сподіватимемося”, - продовжив економіст.