У майбутньому опалювальному сезоні українці зіштовхнуться зі знайомими проблемами, такими як перебої у подачі електроенергії, але вони також зіштовхнуться з вищими рахунками за електроенергію. Тарифи на електроенергію в зимовий період залишаться без змін на рівні 2,64 гривні за кіловат-годину, йдеться у програмі ТСН. Однак після закінчення опалювального сезону можливі суттєві зміни у тарифах.

Дану інформацію розмістили на сайті «znaj.ua»

Міністр енергетики Герман Галущенко повідомив, що попереднє підвищення тарифів на електроенергію не повністю усунуло труднощі, оскільки нинішню ціну можна вважати пільговою порівняно з ринковою, яка вдвічі вища. Він попередив, що на чергове підвищення тарифів очікується не раніше березня 2024 року. Цей захід необхідний для повного відновлення енергосистеми, проведення ремонтних кампаній та підтримки виробництва електроенергії.

Отключение электроэнергии. Фото: скриншот Youtube-видео
Отключение электроэнергии. Фото: скриншот Youtube-видео

Експерти з енергетики також поділилися своїми побоюваннями щодо ситуації з електрикою цієї осені та взимку, передбачаючи, що вона може бути складнішою, ніж у попередньому році. Незважаючи на це, вони вважають, що масштабного відключення електроенергії малоймовірно навіть у разі нових масованих атак на енергосистему з боку російських окупантів. Проте за таких обставин ситуація може ускладнитися.

Популярні статті зараз

Рейдер Дмитро Зеленьков допік всіх ренійців: люди готуються протистояти

Пенсіонери будуть задоволені? Кабмін ухвалив доленосне рішення про пенсійні посвідчення

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Высоко подняла юбочку и засветила полосочку на колготах: бесстыжая Maruv без белья показала стиль крольчихи

Все новости