Мер Львова Андрій Садовий звернувся до мешканців міста із закликом підготуватися до можливих тривалих відключень електроенергії, що триває до двох місяців. Виступаючи на сесії Львівської міськради 23 серпня, Садовий наголосив на важливості підготовки до можливих перебоїв у подачі електроенергії. Він підкреслив, що місто має також організувати доставку води, наголосивши на серйозних проблемах, які виникнуть у разі відсутності електрики.

Відповідну інформацію розмістили на сайті «ТСН»

Мер наголосив на необхідності готовності до можливих відключень електроенергії та наголосив на вирішальній ролі електрики у повсякденному житті. Він заявив, що Львову слід бути готовим до сценаріїв, за яких подача електроенергії може бути припинена на значний період, наголосивши на невідкладності ретельної підготовки.

Садовий заявив, що потрібно готуватися до ситуації, коли Львів може залишитись без електрики на місяць, а то й на два. Коли виникнуть проблеми, попит на заправку генераторів дизельним паливом та транспортування води буде вищим. Місто має бути самостійним. Також він заявив, що мешканці міста мають готуватися до дуже тяжких періодів.

Заступник міського голови Ірина Маруняк, яка займається питаннями ЖКГ, запропонувала закупити для міста бензовози та водовози. Вона також зазначила, що можуть бути випадки, коли паливо потрібно буде доставити до місць, обладнаних генераторами.

Популярні статті зараз

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

Налагодили ласу схему: як пилять державні гроші у Вишневій міській раді

На межі виживання: в Україні склався плачевний сценарій

Зеленський звернувся до українців через війну у Ізраілі

Все новости

Варто зазначити, що міністр енергетики Герман Галущенко раніше заявляв, що Україна не зіткнеться з дефіцитом електроенергії в зимові місяці завдяки активній підготовці енергосистеми до опалювального сезону. Однак він додав, що ця впевненість залежить від відсутності нових ракетних атак із боку російських суб'єктів.