Як повідомляється, українські фермери почали швидко розвивати переробний бізнес. Так, зараз йдеться про лохину, з якої роблять алкогольні напої.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі новин «agro-business»

Засновники ФГ «Ягідна галявина» Олександр та Юлія Горбатюк взялися за розвиток переробного бізнесу, який пов'язаний із популярною ягодою.

Як відомо, вино з лохини почали робити ще у 2014 році, проте лише нещодавно фермери дійшли до хорошого результату, що говорить про більш масове та якісне виробництво.

«Для виготовлення вина придатні не всі сорти лохини. Нам подобається "Норд Кантрі" - низькоросла лохина, ідеальна не тільки для вина, але і для переробки в цілому. Завдяки тому, що в ній багато клітковини, вона має насичений колір. Ягоди іншого сорту не такі насичені за кольором, тому вино з них не було б такого привабливого кольору. Ми виготовляємо натуральне вино, специфічного обладнання немає», – каже фундатор Засновники ФГ «Ягідна галявина».

Популярні статті зараз

Микола Томенко вказав на приватний університет Ківалова як головну кузню майбутніх прокурорів та слідчих: "Погоджено і затверджено МОН?"

БФ молодіжної ініціативи «Надія» передав допомогу Державній прикордонній службі України

Як син закарпатського "лісового мафіозі" Юрій Сойма "пиляє" гроші на Івано-Франківщині

"Рабочий на шахте, на стройке": звезда Instagram Анастасия Покрищук матерится не по-детски

Все новости

Важливо повідомити, що вино з лохини виготовляється природним способом. Так, ніяких дріжджів та пастеризації, тільки крафтова ручна продукція.

Сімейна пара робить близько 3 тонн вина з лохини, що сильно вражає. Вони продають свою продукцію лавкам у Київській області та столиці України, а також онлайн.

Важливо відзначити, що ще до початку війни Олександр та Юлія Горбатюк почали робити не лише вино, а й бренді та вишневку з лохини.

«Бренді – дуже цікаво, бо це ягідний дистилят, який треба переганяти на мідному аламбіку. Ягода має багато сірки, і мідь забирає її. Завдяки цьому ми отримуємо якісний продукт, що не викликає похмілля і має гарні смакові властивості. Він переганяється до 74-77%, потім до 9 місяців витримуємо напій у дубових бочках, щоб він набрав аромату. Так, у бренді з'являються дубові горіхові нотки», – поділився фермер.

Що стосується вишневки з лохини, то, за словами Олександра Горбатюка, цей напій є десертним.

Читайте також:

"Зайві" квадратні метри: які штрафи чекають на українців за несплату податку на нерухомість