Як відомо, у березні 2023 року було зроблено індексацію пенсійних виплат практично для всіх категорій пенсіонерів. Проте ті українці, які вийшли на заслужений відпочинок у 2020–2022 роках, ці індексації не отримали.

Відповідну інформацію надали на порталі новин «znaj.ua»

У Пенсійному фонді України заявили, що українські пенсіонери, які вийшли на пенсію у 2020-2022 роках, не отримали індексації. Справа в тому, що в цей час пенсійні виплати обчислювалися із вищої зарплати.

Крім цього, пенсіонери, які вийшли на пенсію за останні 3 роки, одержують соціальну виплату більше, ніж решта. Це навіть у разі, якщо вони мають однаковий трудовий стаж. Тобто українські пенсіонери, які вийшли за заслужений відпочинок раніше, наприклад до 2020 року, мають соціальну виплату менше, саме тому їм і робиться індексація пенсій.

Також є постанова «Про індексацію пенсійних та страхових виплат та додаткові заходи щодо підвищення рівня соціального захисту найбільш уразливих верств населення у 2023 році», в якій йдеться про надбавку до пенсійних виплат для так званих «нових» пенсіонерів. Проте вони можуть розраховувати на надбавку лише у розмірі 100 гривень.

Популярні статті зараз

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Загальна мобілізація та повістки: усі українці отримають електронний код, тепер не сховатися

"Все ненатурально, зубы вставные, другое лицо": Алла Пугачева изменилась до неузнаваемости

Все новости

Читайте також:

"А це вже через…" Українцям розповіли, коли чекати на обвал цін на найголовніший продукт

Маленька пенсія за великого стажу? Українцям назвали причини "несправедливості" та як з нею бути