Ціни на алкоголь в Україні найближчим часом можуть зрости, оскільки Мінекономіки працює над проектом, спрямованим на підвищення мінімальних оптових та роздрібних цін на окремі види алкогольної продукції. Це потенційне підвищення цін підтримують виробники алкоголю, які вважають, що це допоможе їм конкурувати із контрафактною продукцією та підвищити свою прибутковість, повідомляє UBR.ua.

Про це пише «tykyiv»

У середині липня на сайті Мінекономіки було розміщено проект постанови, в якій викладалося передбачуване підвищення цін на різну алкогольну продукцію:

Горілка та лікер-горілка: збільшення на 13%

Коньяк та бренді: збільшення на 11-12%.

Популярні статті зараз

"Щедрість за рахунок громади": мер Львова Садовий виділив мільйони на комфорт своїх колег, куди пішли гроші

Андрій Лопушанський поклав життя на пограбунок країни: історія депутатського успіху

Паша "Мерседес" заявив, що нікуди не підуть з Лаври попри наказ: "Ми не намірені..."

"Скандал у Сільпо": українець звинуватив мережу у торгівлі гуманітарною допомогою

Все новости

Віскі, ром та джин: збільшення на 25%.

Шампанське та ігристі вина: збільшення на 28%

Вино: до 62%

Сидр та деякі продукти бродіння: збільшення на 61-71%.

Алкоголь. Фото: скриншот youtube-видео
Алкоголь. Фото: скриншот youtube-видео

Хоча пізніше проект постанови було видалено із сайту, заступник голови парламентського комітету з фінансів, податків та митної політики Ярослав Железняк підтвердив, що тема залишається актуальною, а зростання цін неминуче. Залізняк пояснив, що це підвищення відповідає положенням закону про електронні акцизні марки.

Железняк наголосив, що таке коригування цін піде на користь підприємцям-платникам податків. Він зазначив, що самі виробники просили депутатів запровадити ці зміни. Наприклад, якщо собівартість пляшки горілки становить 80 гривень, її не можна продати за 50 гривень. Винна промисловість, наприклад, припустила, що підвищення цін може допомогти у боротьбі з тіньовою економікою.

Однак Железняк також заявив, що потенційне підвищення цін на алкоголь не обов'язково призведе до зниження випадків отруєння контрафактною продукцією.