Мешканцям України повідомили, що є така категорія пенсіонерів, яка отримуватиме збільшені пенсійні виплати. Сюди належить досить мала кількість людей, проте їхня пенсія буде дуже високою.

Відповідну інформацію опублікували на офіційному сайті Міністерства соціальної політики України у Facebook.

Українцям повідомили про те, що люди, які отримали інвалідність через участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, отримуватимуть підвищені пенсійні виплати від нашої держави.

Так, це питання залишається дуже актуальним і у Міністерстві соціальної політики вирішили докладно пояснити.

«Чинне законодавство визначає, що для осіб, які отримали інвалідність внаслідок ліквідації ДТП на ЧАЕС, мінімальний розмір пенсії не може бути нижчим: для інвалідів 1 групи – 100% середньої зарплати (доходу) в Україні, з якої виплачуються страхові внески та яка врахована при обчисленні пенсії за попередній рік; для осіб з обмеженими можливостями 2 групи –80%; для осіб з обмеженими можливостями 3 групи-60%», - йдеться у соціальній мережі.

Популярні статті зараз

Питання цивільного захисту населення розглянули на нараді Президента з обласними керівниками

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Софія Ротару показала себе вперше за довгі часи: хусточка та без волосся

Справи погані: скільки дронів розробляє РФ порівняно з Україною

Все новости

Виходячи з того, що в березні було зроблено індексацію пенсій для різних категорій пенсіонерів, повідомляється, що підвищення торкнулося й учасників ліквідації катастрофи на Чорнобильській АЕС. Якщо вони отримали інвалідність внаслідок ліквідації, то їм покладено солідні виплати: 1 група – 13 376,21 гривень, 2 група – 10 700,97 гривень, 3 група – 8 025,73 гривень.

Читайте також:

Недоступний делікатес? В Україні різко дорожчає свіжа риба Оновлені ціни

Мобілізація студентів: кого призовуть на службу у 2023 році