Українцям повідомили дуже важливу інформацію, де йдеться про зниження пенсійного віку для виплати пенсій. Так, деякі українці можуть виходити на заслужений відпочинок раніше.

Цю інформацію опублікували на порталі новин «napensii»

Справа в тому, що один українець поставив дуже добре питання Пенсійному фонду України. Він поцікавився, коли може вийти на пенсію за певних обставин.

«Народився 1968 року, проживаю у 4-й чорнобильській зоні, але посвідчення в мене немає. Стаж роботи 34-35 років. У якому віці я можу вийти на пенсію?» – поцікавився українець.

Експерти з ПФУ заявили, що є спеціальний закон «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», в якому йдеться про зниження пенсійного віку.

Популярні статті зараз

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

"Щедрість за рахунок громади": мер Львова Садовий виділив мільйони на комфорт своїх колег, куди пішли гроші

Серйозно вдарить по кишені: українцям повідомили, скільки доведеться платити за електроенергію

Все новости

Важливо відзначити, що право на знижений пенсійний вік мають лише ті люди, які жили або працювали в небезпечній зоні на 1 січня 1993 року. Вийти на пенсію вони зможуть максимум на чотири роки раніше.

Однак це далеко не єдина умова, оскільки зниження пенсійного віку на 1 рік можливе лише за умови трьох років проживання. Також ті люди, які мешкали або працювали в небезпечній зоні під час Чорнобильської катастрофи до 31 липня 1986 року, можуть розраховувати на те, що вони вийдуть на пенсію раніше, ніж на 2 роки. Проте їм потрібно було опрацювати чи прожити у відповідній зоні до 9 років.

Якщо умов не дотримано, то право на пенсію настає лише після досягнення 60-річного віку.

Читайте також:

У ДТП загинув колишній народний депутат: "Світла пам'ять"