Мешканців України просять заощаджувати воду після знищення Каховської греблі. Це пов'язано з тим, що запас водопровідної води з Південного водосховища закінчиться буквально через півтора місяці. Голова міської адміністрації Олександр Вілкул заявив, що ситуація у Кривому Розі склалася дуже тяжка.

Про це заявив чиновник у своєму офіційному акаунті в Telegram.

Олександр Вілкул попередив про те, що у Кривому Розі незабаром закінчиться водопровідна вода. Ситуація у місті дуже важка і вода може закінчитися дуже швидко та надовго.

Також чиновник наголосив на тому, що такої катастрофічної ситуації ще не було і владі доведеться йти на крайні заходи, чого вони раніше не робили.

Кривой Рог. Фото: скриншот YouTube
Кривой Рог. Фото: скриншот YouTube

Популярні статті зараз

Зловмисники спаплюжили катер інспекторів Держекоінспекції: згоріли двигун та обладнання

Загальна мобілізація та повістки: усі українці отримають електронний код, тепер не сховатися

Будівельна мафія розквітла у столиці: хто стоїть за мільярдними схемами

Высоко подняла юбочку и засветила полосочку на колготах: бесстыжая Maruv без белья показала стиль крольчихи

Все новости

"Ситуація із водою складна. Дуже складна. Резерву у Південному водосховищі залишилося на 1,5 місяця. Каховка падає і зрозуміло, що найближчими роками звідти води не буде. Потрібно зробити в аварійному режимі те, що ніхто ніколи не робив", - повідомив чиновник.

Голова міської адміністрації закликає мешканців Кривого Рогу економити якнайбільше води. Є велика ймовірність того, що місто опиниться без водопровідної води на дуже довгий час.

"Економія води в найближчі місяці тільки збільшуватиметься. І ризик того, що частина міста на якийсь час залишиться без водопровідної води, як зараз Марганець і Покров - високий", - продовжив Олександр Вілкул.

Крім цього, щоб якось уникнути більш катастрофічних наслідків, місцева влада почала будувати канал із міста Інгулець.

Важливо повідомити, що після теракту окупантів на Каховській дамбі МОЗ наполегливо рекомендує українцям не пити неочищену воду з акваторії Дніпра та найбільш постраждалих районів, оскільки у воді з'явилося багато небезпечних бактерій.