Українцям варто готуватися до аномально теплого серпня, коли температура повітря може досягати 41 градусів за Цельсієм. За словами синоптика Ігоря Кібальчича, у першій декаді місяця буде сильна спека, наслідки якої люди відчують із самого початку .

Про це пише портал «focus»

Спека буде викликана сухим та гарячим повітрям, що надходить із Центральної Азії та Близького Сходу, що призведе до температури від +36 до +41 градуса за Цельсієм у центральних, південних та східних регіонах у період з 4 по 8 серпня.

У цей період у західних та північних районах може спостерігатися нижче температурне тло через вплив фронтальних ділянок. Однак у цих регіонах, як і раніше, очікується висока температура.

Погода в серпні
Погода в серпні

Популярні статті зараз

Зловмисники спаплюжили катер інспекторів Держекоінспекції: згоріли двигун та обладнання

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Высоко подняла юбочку и засветила полосочку на колготах: бесстыжая Maruv без белья показала стиль крольчихи

Все новости

У неділю, 6 серпня, очікується особливо спекотна погода з температурою від +33 до +39 градусів за Цельсієм, а в деяких районах на сході та півдні температура може перевищити 40 градусів за Цельсієм.

Контрастні погодні умови принесуть періоди сильної спеки, що міняються дощами з грозами. З наступного понеділка спека поступово спадатиме. Українцям рекомендується бути готовими до аномальної погоди та вживати необхідних запобіжних заходів, щоб впоратися з аномально високими температурами.