Важливо повідомити, що за останній місяць імпорт свинини в Україну впав більш ніж у 2.5 рази. Так, це найнижчий показник з 2018 року, що може натякати на серйозні наслідки.

Відповідну інформацію надали на порталі новин «ua-independent»

Аналітики асоціації "Свиноводи України" кажуть, що в Україні були відносно стабільні ціни на закупівлю свинини за кордоном. Це говорить про те, що ціна на популярне м'ясо у Європейському Союзі показувала чудову динаміку. Однак, за останній місяць можуть спостерігатися раптові зміни, і експерти розповіли, чим це загрожує українцям.

«Ціна свинини в ЄС почала рік з у півтора разу вище за відмітку, ніж у 2022 році, а в лютому ціна європейської свинини продовжила сходження і встановила новий ціновий рекорд - 2,28 євро або 2,42 дол. за кілограм забійною масою», - пояснюють експерти.

Це говорить про те, що українським імпортерам дедалі важче знаходити свинину за прийнятними цінами. Такий поворот подій вказує на різке зростання цін на популярне м'ясо.

Популярні статті зараз

Криптомафія Match systems-Garantex під крилом російських спецслужб: гроші зникають, а знайти крайніх неможливо

Вєрка Сердючка може більше не заспівати: як Андрій Данилко відновлюється після важкої хвороби

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Прикрыла всю красоту тонкими лоскутками: звезда "Сватов" Анна Кошмал завела фанатов пикантным снимком

Все новости

Крім цього, фахівці кажуть, що з початку 2023 року експорт свинини впав у 4.6 рази в порівнянні з минулим роком. Ця жахлива статистика говорить сама за себе, тож українцям варто приготуватися до сильного зростання цін на цей продукт.

Читайте також:

Що буде з гречкою та олією: українцям розповіли, чи чекати на дефіцит популярних продуктів

Як захистити свої права? Супермаркети та магазини України запроваджують нові правила

"Коричневе золото": гній став справжнім скарбом на тлі овочевої кризи на Заході