Всі українці чудово знають, що напередодні свят ростуть у ціні практично всі популярні продукти. Так, Великдень у 2023 році не стане винятком, і вже зараз можна бачити зростання цін на необхідні продукти для Великоднього кошика.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі «24tv»

Вчені Інституту аграрної економіки попереджають українців про те, що перед Великоднем розпочнеться подорожчання найпопулярніших продуктів. Вони вважають, що зростання становитиме приблизно 5-7%.

Щодо овочів, то вони продовжують дорожчати буквально щодня. Експерти кажуть, що зростання продовжуватиметься ще приблизно на 10% до кінця Великодня. Якщо брати цінові показники, то в середньому популярні овочі подорожчали до 25% за рік, проте є й такі, що стали дорожчими в рази. Наприклад, сьогодні тепличні томати можна купити до 100 гривень за кілограм, а ось ціни на огірки можуть доходити до 160-200 гривень за кіло.

Ціни на продукти
Ціни на продукти

Популярні статті зараз

У Тиві рванула ТЕЦ: місто без опалення у сильні морози

Нова масова гуманітарна допомога: як отримати незалежно від статусу та місця проживання

Як із черствої Паски приготувати традиційну українську страву: просто і дуже смачно

Зеленський підписав новий закон про пенсії для українців: що змінилося та чого очікувати

Все новости

Крім цього, паска у 2023 році за традиційним рецептом буде дорожчою приблизно на 25%, ціна становитиме під 170 гривень за кілограм. Це все пов'язано з тим, що необхідні продукти дуже подорожчали.

Вчена Інституту аграрної економіки Світлана Пашко зауважила, що яйця перед Великоднем вже зросли в ціні більш ніж у 2 рази, якщо брати показники 2022 року.

Читайте також:

Популярний продукт б'є цінові рекорди у всьому світі: до чого готуватись українцям

Колишня дружина українського військового, якого викрали росіяни, одружилася з "кадировцем"

Маленька пенсія за великого стажу? Українцям назвали причини "несправедливості" та як з нею бути